Results 1 to 9 of 9

Thread: Game Keeps Locking itself at 60FPS!?

  1. #1
    Beta Player Recruit
    Join Date
    Feb 2017
    Posts
    11
    Level
    18
    Points: 1,197, Level: 18
    Level completed: 97%, Points required for next Level: 3
    Achievements:
    Tagger Second Class Closed Beta Tester 1 year registered 1000 Experience Points Forum Tier 2

    Angry Game Keeps Locking itself at 60FPS!?

    Idk why but ever since the Furia update the game keeps locking itself at 60fps for no reason, Vsync is off the game is played in fullscreen but yet it locks itself at 60fps and besides that it seems to be causing input lag as well every key press or buton stroke there is like a .5 sec delay.

    If i restart the game a couple of times it will go back to normal with it locking at 175fps and the input lag is no longer there but i shouldn't have to restart the game 3-5 times just so it stops locking itself at 60fps its extremely irritating and the input lag is enough to actually strongly effect my effectiveness in a match.
    Idk what you guys at Hirez are doing but all these game breaking bugs that actually are a hinderance are really starting to get on my nerves. (Oh one more note; on play of the game cutscenes and death replays i can see the fps will go back up to its regular normal 175fps cap but soon as it goes back to live in gameplay it goes back to 60fps and locks itself).

    Here are my Pc's Specs for Reference just in case it may be a specific bug with my hardware configuration: i7-7700k, GTX 1080TI OC, 32GB RAM

  2. #2
    Beta Player Count undeadvillan's Avatar
    Join Date
    Oct 2017
    Posts
    742
    Level
    36
    Points: 3,400, Level: 36
    Level completed: 34%, Points required for next Level: 100
    Achievements:
    Closed Beta Tester Forum Tier 2 1000 Experience Points 1 year registered
    I'll say some stuff in a second. I do know one thing for sure and that is your specs aren't the problem. You have a top tier 2018 PC so just get that part out of your head.

    Also how may Hz is your monitor? If it is a 60Hz then 60 is all it will be limited to.

  3. #3
    Beta Player Viscount SnowzStormz's Avatar
    Join Date
    Jan 2017
    Posts
    449
    Level
    65
    Points: 9,467, Level: 65
    Level completed: 39%, Points required for next Level: 183
    Achievements:
    Closed Beta Tester 5000 Experience Points Forum Tier 3 1 year registered
    This also happens to me... a restart of the game cures it... definately game side related issue.

  4. #4
    Super Moderator Emperor Wallachia's Avatar
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    Planet Namek
    Posts
    11,818
    Level
    100
    Points: 180,860, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Achievements:
    Closed Beta Tester Overdrive Tagger Second Class 50000 Experience Points 1 year registered Forum Tier 4 Forum Tier 3 Forum Tier 2
    Awards:
    Discussion Ender
    Turn off DX11 then restart the game.
    *Disclaimer: I am a volunteer moderator. I work on best judgement and do not speak on behalf of Hi-Rez Studios.*

    Wondering why a thread was closed or deleted? Check out the Forum's Code of Conduct.

    HiRezAlyssa's Personal Power Ranger and Head Mod of Paladins Forums.

    If it's for the good of all and general happiness of the nation, I am ready. Tell the people I'll stay!

  5. #5
    Banned Recruit
    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    14
    Level
    1
    Points: 96, Level: 1
    Level completed: 92%, Points required for next Level: 4
    Achievements:
    7 days registered
    Quote Originally Posted by Wallachia View Post
    Turn off DX11 then restart the game.
    True, just disable the 64 bit client, the screenshot is clickable




  6. #6
    Banned Recruit Abruzzii2190's Avatar
    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    10
    Level
    4
    Points: 226, Level: 4
    Level completed: 52%, Points required for next Level: 24
    Achievements:
    250 Experience Points 3 months registered Closed Beta Tester
    Turn Vertical Sync OFF

  7. #7
    Banned Recruit
    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    14
    Level
    1
    Points: 96, Level: 1
    Level completed: 92%, Points required for next Level: 4
    Achievements:
    7 days registered
    Here you have to disable these two settings:


  8. #8
    Beta Player Recruit
    Join Date
    Feb 2017
    Posts
    18
    Level
    18
    Points: 1,126, Level: 18
    Level completed: 26%, Points required for next Level: 74
    Achievements:
    Closed Beta Tester Tagger Second Class Forum Tier 2 1 year registered 1000 Experience Points
    were you playing in windowed fullscreen or windowed cause those are locked at 60

  9. #9
    Forum Moderator Marquess Pr0j3ct97's Avatar
    Join Date
    Mar 2018
    Location
    Outpost
    Posts
    770
    Level
    48
    Points: 5,707, Level: 48
    Level completed: 79%, Points required for next Level: 43
    Achievements:
    Closed Beta Tester Tagger Second Class Overdrive 3 months registered Forum Tier 3 5000 Experience Points
    Please do not necro threads that have not seen activity for over 30 days.
    *Disclaimer: I am a volunteer moderator. I work on best judgement and do not speak on behalf of Hi-Rez Studios.*

    Wondering why a thread was closed or deleted? Check out the Forum's
    Code of Conduct.

    Submit a support ticket here

    Need to contact me elsewhere? Find me on Twitter

    Mastery 132 Maeve (No levels purchased) | #OfBlades

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •